Новини

 

Етап 3 – Сграда Г на проекта Manastirski L!VD Apartments с Разрешение за ползване

Уважаеми партньори, настоящи и бъдещи клиенти,

Имаме удоволствието да ви уведомим, че от вчера, 22.12.2015г., последният етап – Етап 3 - Сграда Г на проекта ни Manastirski LIVD Apartments е официално въведен в експлоатация след издадено от страна на ДНСК Разрешение за ползване.

Сграда Г се състои от 8 надземни и 1 подземно нива, в които има изградени 80 жилищни единици – апартаменти и ателиета, 8 магазина, както и 58 гаража. Строителството на Сграда Г, последният трети етап на проекта, стартира през Февруари 2015 г. Проектът беше успешно завършен в края на месец Ноември 2015г. и към момента сградата е почти изцяло реализирана.

С получаването на разрешение за ползване за този етап, проектът Manastirski LIVD Apartmentsе изцяло завършен. 

 

Ден на отворените врати

25-ТИ ЮНИ, ОТ 10 ДО 20 ЧАСАУЛ.КАЗБЕК 57А (НА КРЪСТОВИЩЕТО С УЛ. РОДОПСКИ ИЗВОР)

Arco Real Estate Ви кани на градинско парти в модерния комплекс LIVD apartments! Заповядайте с децата, ще ви посрещнем с аниматори, забавления и кетъринг. Разгледайте комплекса, почувствайте какво е да си собственик в LIVD apartments. 

Срещнете се с представителите на естонския инвеститор за България и научете повече за атрактивните условия за покупка на ново жилище в комплекса. Всеки наш гост ще има възможност да разгледа комплекса - от различните типове апартаменти и подземния паркинг, до вътрешния двор и детската прощадка. Ще ви запознаем с нашите предложения и с радост ще отговорим на всеки ваш въпрос.

И за да превърнем този ден в приятен и изключително ползотворен, ви предлагаме възможността да се възползвате от специален бонус от 3% отстъпка, при подаване на заявка за покупка на имот в Деня на отворените врати!

В случай че искате да получите повече информация за събитието или да си уговорите час за посещение предварително, можете да се свържете с нас на тел. 0895 770 245.

Ще се радваме да бъдете наши гости! Очакваме ви!

 

Възходът на жилищния пазар – глад за качествено строителство

Купувачите се завръщат на пазара в търсене на комфорт и среда

 

Качество, локация, комуникация, среда, цена. Това са най-важните фактори, които привличат взискателните купувачи на имоти. Възстановяването на пазара на жилища набира скорост и все повече се засилва доверието на купувачите, изгубено в годините на кризата.

След пет доста тежки години за сектора на имотите 2014 г. ще остане в историята като преломната година за пазара, особено в големите градове и предимно що се отнася до качествените имоти.

София се откроява като водещият пазар в страната, с най-ясно видими положителни тенденции. Това подкрепя и инвеститорите, които са планирали новите си проекти. Един от примерите – третият етап на Manastirski LIVD apartments на естонската компания Arco Vara, който стартира през февруари 2015 г. и предстои да бъде завършен в края на ноември тази година.

Инвеститорът успешно приключи първите два етапа от проекта в разгара на кризата на пазара, като жилищата са успешно реализирани. Заради дефицитът на ново строителство се отчита и по-висок дял на продажбите по време на строителството на сградите в LIVD Apartments – 75% на Акт 14 за Сграда Г от комплекса.

Повече и по-бързи сделки

Ръст записват не само огледите, но и сделките, времето, за което се осъществяват, както и цените. През първото тримесечие сделките са с 10% повече спрямо първото тримесечие на миналата година, според данните на Агенцията по вписванията. Според данните на Arco Real Estate за периода януари – март 2015 г. има 27% повече сделки с жилищни имоти спрямо аналогичния период на 2014 г.

Arco Real Estate отчита и 5-10% увеличение на цените на кв.м. Времето за „затваряне“ на сделките е намаляло средно до 10-15 дни след провеждането на първия оглед.

Търсенето се фокусира върху двустайните апартаменти между 60 и 85 кв.м и в ценовия сегмент 55-65 хил. евро, особено ако става въпрос за инвестиция – заради добрите перспективи пред наемния пазар в този сегмент. За задоволяване на собствени жилищни нужди клиентите предпочитат тристайните апартаменти от 85 до 130 кв.м в ценовия диапазон 65 – 130 хил. евро.

Завръщането на купувачите

Купувачите се завръщат на пазара поради три причини – изчерпаният потенциал за спад на цените на жилищата, банковата криза от лятото на миналата година и спадът на лихвите – и по кредити, и по депозити.

Групата на купувачите е разнородна – една част от тях имат готови спестявания и просто изчакваха подходящия момент за покупка на жилище, без значение дали за собствено ползване, или за инвестиция. Клиентите, които търсят банково финансиране, пък са млади хора на възраст 25-35 години, с добри доходи и перспективи, които смятат, че моментът е добър да придобият собствено жилище.

Така качественият имот отново върна славата си на добра инвестиция за запазване стойността на парите – без значение дали ще е за собствено ползване, или ще се отдава под наем.

Качествен имот – що е то?

Качественото строителство вече не е единственото изискване. Все по-важна за бъдещите собственици на имоти е околната среда, устройството на общите пространства, поддръжката и услугите, комуникацията – не само транспортната, но и симбиозата на сградата с околните обекти.

От инвеститорите в нови сгради се изисква да осигурят качествени системи и сграден мениджмънт, които да гарантират цялостния комфорт на обитаване – добри системи за вентилация и отопление, за термо- и шумоизолация, кътове за отдих, почивка и игра, условия за паркиране.

Глад за ново строителство

Качеството обикновено се свързва и с новото строителство, което осигурява по-комфортен живот. Дефицитът на пазара вече е силно осезаем, след като активността на инвеститорите намаля през последните години заради кризата.

Това доведе до възстановяване на сделките „на зелено“ в добрите проекти със сигурен инвеститор зад тях.

LIVD apartments – показателният пример

Проект, който покрива всички стандарти на клиентите, е Manastirski LIVD apartments - най-новият проект в България на Arco Vara, един от утвърдените инвеститори на пазара, основан през 1992 г. в Талин, Естония.


LIVD apartments се състои от 3 жилищни сгради с подземен паркинг с над 260 паркоместа и гаражи и удобна топла връзка помежду им. Проектът включва 272 апартамента и 25 търговски обекта с обща разгъната застроена площ от 35 хил. кв.м. Предлаганите жилища са между 38 и 165 кв.м. с 1 до 3 спални, завършени на ниво шпакловка/замазка с напълно изградена отоплителна инсталация.

Строителството на комплекса се осъществява по международно признати стандарти. Пространството е професионално планирано, с озеленен вътрешен двор и детска площадка. Процесът по подбор на доставчиците, главния изпълнител и подизпълнителите гарантират високото качество на материалите, строителните дейности и довършителните работи.

Първият етап на проекта LIVD apartments беше завършен през 2012 г. Всички апартаменти в сградата са вече реализирани. Вторият етап от проекта беше завършен през ноември 2014 г. - 122 жилища, магазини и стоматологична клиника. Третият етап се състои от 80 жилища.

 

Главен изпълнител на Третия етап от проекта е КОМФОРТ

 
Главен изпълнител на строителството на Manstirski LIVD apartments е варненската компания КОМФОРТ.

Комфорт ООД е компания, специализирана в областите инвестиции, проектиране и строителство. Фирмата стартира дейността си на 1 декември 1989 година и вече двадесет години е утвърден лидер в строителния бранш. Комфорт ООД е инвеститор и изпълнител на жилищни сгради, хотели, административни, обществени и промишлени сгради на територията на цялата страна.

Комфорт ООД е регистрирана в централния професионален регистър на строителя и е член на Българската Строителна камара. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2008; ISO 14001:2004; BS OHSAS 18001:2007.

 

Arco погаси предсрочно заем за комплекс в "Манастирски ливади"

Изплащането е в резултат на добрите продажби на апартаментите

 

 

Компанията за инвестиции в имоти "Aрко Манастирски", част от естонската група Arco Vara, погаси предсрочно банковия си заем за втората фаза на жилищния комплекс в столичния квартал "Манастирски ливади". От дружеството уточниха, че става въпрос за кредит от Уникредит Булбанк с лимит 4.85 млн. евро и падеж на 30 май догодина. Използваната част от заема е била 3.8 млн. евро.
Той е изплатен 16 месеца по-рано в резултат на добрите продажби на апартаменти в проекта. По данни на дружеството до момента са продадени или са подписани предварителни договори за покупка на около 80% от жилищните и търговските помещения.

Кредитна история

Договорът за заема с Уникредит Булбанк е сключен през ноември 2013 г. преди началото на строителните работи на втората фаза на жилищния комплекс Мanastirski L!VD apartments. Проектът бе на стойност 4.5 млн. евро за 122 апартамента и 86 подземни паркоместа.
За строителството му теренът и целият комплекс в "Манастирски ливади" бяха прехвърлени на "Арко Манастирски" от предишния собственик "Арко инвест". Причината тогава е изискване от страна на Банка Пиреос България, която първоначално финансираше комплекса, да се разделят в отделни дружества проектите на Arco в "Манастирски ливади" и този на бул. "Мадрид". До ноември, когато "Aрко Манастирски" получи разрешение за ползване за две секции от проекта в "Манастирски ливади", дружеството е използвало 3.8 млн. евро от кредитната си линия към Уникредит Булбанк. Банковият заем бе погасен в средата на януари.

9 млн. евро приход

По данни на естонската група целият приход от втория етап на комплекса Мanastirski L!VD възлиза на 9 млн. евро. Евгени Василев, управител на Arco Real Estatе – България, които продават имотите, коментира за "Капитал Daily", че прогнозният размер на приходите е въз основа на подписани договори.
При 100% продажба на апартаментите и след връщането на всички задължения свободният паричен поток на групата ще бъде над 3.5 млн. евро. Парите от бъдещите продажби ще бъдат използвани за погасяване на облигации емитирани от Arco Vara през 2013 г. с цел рефинансиране на заема от 750 хил. евро към банка Пиреос. От Arco Real Estatе коментираха, че средна постигната цена за комплекса в "Манастирски ливади" е с 10% по-висока от очакваната и е 815 евро/ кв.м.
След месец започва строителството на последния етап по проекта в "Манастирски ливади", който е за 80 апартамента. Отделно от това е закупен още един парцел в "Манастирски ливади" - запад, в близост до квартал "Бъкстон". Планира се строителството там да започне до края на годината и да бъдат изградени 25 апартамента.

 

capital.bg

 

Manastirski LIVD apartments с Разрешение за ползване

Уважаеми партньори, настоящи и бъдещи клиенти!

Имамe удоволствието да Ви уведомим, че сгради А и Б в Manastirski LIVD Apartments от вчера, 26.11.2014 г. имат официално издадено Разрешение за ползване, съгласно решение на ДНСК.

Строителството на сгради А и Б, които са част от втория етап на проекта, стартира през Ноевмри 2013 г. и след 1 година бе предсрочно завършен през Ноември 2014 г.

   

 

Възходът на новото строителство

Защо ново строителство?

През втората половина на годината се наблюдава засилване на интереса към ново строителство и имоти в строеж, като най-голямо е търсенето на тристайни апартаменти. 

Основните предимства на новопостроените жилища са новите завишени международни стандарти в строителството, модерната архитектура и функционалност. 

Употребата на съвременни висококачествени материали правят новото строителство много по-ефективно и в енергиен план.Наличието на задължителна външна топлоизолация на сградите, осигурява по-малки разходи за отопление и по-голям комфорт за обитателите.

Предимство е и по-лесното финансиране на сделките с жилища ново строителство от банковите институции, което често е решаващо за потенциалния купувач.

Не е за подценяване и фактът, че новото строителство притежава по-голям потенциал при последваща продажба или отдаване под наем. Статистиката на брокерите показва, че ако отдадете апартамента си под наем, той ще се изплати за около 15 години и ще донесе на собственикаоколо 6,5% чиста печалба. 

Manastirski LIVD apartments - всичко, от което се нуждае модерното семейство

Ако търсите да вложите парите си в имот, който се намира на комуникативно място, построен е по международно признати стандарти и е въведен в експлоатация (Акт 16) - Manastirski LIVD apartments е отлична опция за дългосрочна инвестиция. Над 70% от жилищата в сградата вече са продадени, което е показател за съответствие с търсенето на пазара.

Manastirski LIVD apartments се намира в столичния квартал "Манастирски ливади - Запад", на 150 м. от ул. "Тодор Каблешков", в близост до бул. "България", BILLA и Bulgaria Mall. Напълно изградена инфраструктура, отлични транспортни връзки и разнообразие от места за отдих и забавление са само част от характеристиките на района.

Manastirski LIVD apartments се състои от три жилищни сгради, разположени върху подземен паркинг с над 260 паркоместа и гаражи, включва 272 апартамента и 25 търговски обекта с обща разгъната застроена площ от 35 000 кв.м. Предлаганите жилища са между 38 и 165 кв. м., с една до три спални, завършени на ниво шпакловка/замазка с напълно изградена отоплителна инсталация. Към всичко това трябва да добавим и вътрешния двор и детската площадка, които са идеално място за кратка разходка и отдих на чист въздух.

 

МАНАСТИРСКИ LIVD APARTMENTS - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

10-ТИ СЕПТЕМВРИ, ОТ 10 ДО 20 ЧАСА, УЛ.КАЗБЕК 57А (НА КРЪСТОВИЩЕТО С УЛ. РОДОПСКИ ИЗВОР)

 

Уважаеми партньори, настоящи и бъдещи клиенти! Най-сърдечно ви каним да посетите комплекса Manastirski LIVD apartments в Деня на отворените врати. Срещнете се с представителите на естонския инвеститор за България и научете повече за атрактивните условия за покупка на ново жилище в комплекса.

Ще се радваме да ви посрещнем в мострения апартамент намиращ се в първата завършена сграда, където в приятна и неформална обстановка ще ви запознаем в детайли с проекта.  Всеки наш гост ще има възможност да разгледа комплекса - от различните типове апартаменти и подземния паркинг, до вътрешния двор и детската прощадка. Ще ви запознаем с нашите предложения и с радост ще отговорим на всеки ваш въпрос.

И за да превърнем този ден в приятен и изключително ползотворен, ви предлагаме възможността да се възползвате от специален бонус от 3% отстъпка, при подаване на заявка за покупка на имот в Деня на отворените врати!

В случай че искате да получите повече информация за събитието или да си уговорите час за посещение предварително, можете да се свържете с нас на тел. 0895 770 245.

Ще се радваме да бъдете наши гости! Очакваме ви!

 

Manastirski LIVD apartments вече с АКТ14

 

 

Kъм началото на месеца 50 % от апартаментите в сградата са реализирани на пазара

 

ARCO REAL ESTATEима удоволствието да ви съобщи, че жилищният комплекс Manastirski LIVD Apartments вече има достигнат етап на строителство Акт 14.

Комплексът се намира в столичния квартал "Манастирски ливади - Запад", на 150м. от ул. „ Тодор Каблешков”, в близост до бул. България, BILLA и Bulgaria Mall. Инвеститор е естонската инвестиционна компания Arco Vara AS, която влага над 4 милиона евро в проекта.

 

Вторият етап на завършване от Manastirski LIVD Apartmentsсе състои от 122 апартамента, 12 магазина, дентална клиника и подземен паркинг. Жилищната и търговската част са разположени на 12 500 кв. м., а площта на подземния паркинг е над 3 300 кв. метра.

 

Към началото на м. Юни 50% от апартаментите в сградата вече са реализирани, като се очаква строителството да приключи три месеца по-рано от заложения срок, а именно - м. Ноември 2014 г.

 

Първият етап на проекта Manastirski LIVD Apartmentsбеше финализиран през 2012г., когато се изградиха 71 апартамента, 5 магазина и дентална клиника с обща разгъната застроена площ от 7,150 кв. метра. Керамичната окачена фасада по естонски проект, преплетена с дървени пана и изолирана с вата, определя индивидуалния характер на комплекса, като го превърна в едно отлично предложение за бъдещ дом и спечели номинация за Сграда на годината през същата година.

 

Проектът предлага и последващ трети етап, по време на който ще бъде изградена още една сграда в комплекса. В завършения си вид той ще включва общо три жилищни сгради с 272 апартамента и 25 търговски обекта. Те ще бъдат разположени върху подземен паркинг с над 260 паркоместа и обща разгъната застроена площ от 35 000 кв. метра.

 

ARCO REAL ESTATEотново Ви предлага атрактивни условия за покупка на ново жилище в комплекса Manastirski LIVD apartments (Манастирски ЛИВД апартмънтс) от:  

 

 

- 10% на Предварителен договор;

- 90% на Разрешение за ползване (Акт 16);

 

Промоционалните условия важат за всички свободни апартаменти и подземни гаражи в комплекса.

 

 

Отново Само 10% Плащане до Акт 16

Поради големия интерес и позитивната обратна връзка, която получаваме от своите клиенти, отново ви предлагаме да се възползвате от все по-атрактивните условия за покупка на ново жилище в комплекса Manastirski LIVD apartments (Манастирски ЛИВД апартмънтс). 

- 10% на Предварителен договор

- 90% на Разрешение за ползване (Акт 16)

Промоционалните условия важат за всички свободни апартаменти и подземни гаражи в комплекса.

Над 45% от апартаментите са вече продадени, а през Maй месец се очаква и завършването на  грубия строеж на втората фаза на Manastirski LIVD apartments.

 

Стартира строителството на Етап 2 от Manastirski LIVD apartments

С пресконференция и официална презентация стартира строителството на Етап 2 от прoекта Manastirski LIVD apartments (Манстирски ЛИВД апартмънтс). В приятната обстановка на столичния Гранд Хотел София български и естонски представители на Arco Real Estate посрещнаха журналисти, партньори и приятели, за да положат началото на Етап 2 от втория проект на компанията в България. За почти 15% от апартаментите в новата сграда има вече подписани предварителни договори като интересът от страна на купувачите е показателен за високото качество на проекта.

 

Вижте още снимки от събитието в галерията.

 

Главен изпълнител на проекта е КОМФОРТ

Главен изпълнител на строителството на Manstirski LIVD apartments е варненската компания КОМФОРТ.

Комфорт ООД е компания, специализирана в областите инвестиции, проектиране и строителство. Фирмата стартира дейността си на 1 декември 1989 година и вече двадесет години е утвърден лидер в строителния бранш. Комфорт ООД е инвеститор и изпълнител на жилищни сгради, хотели, административни, обществени и промишлени сгради на територията на цялата страна.

Комфорт ООД е регистрирана в централния професионален регистър на строителя и е член на Българската Строителна камара. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2008; ISO 14001:2004; BS OHSAS 18001:2007.

 

Уникредит Булбанк е финансиращата банка на проекта

В началото на месец ноември бе подписан договор за финансиране на проекта LIVD apartments с Уникредит Булбанк. Новият ни партньор ще осигури финансовата стабилност на проекта, за да може клиентите ни да са уверени в това, че всички срокове на строителстово ще бъдат спазени независимо от темпа на продажби и реализация.

УниКредит Булбанк е най-голямата българска банка с активи над 12 млрд. лева към края на декември 2012 г. Банката обслужва над един милион граждани и домакинства, частни клиенти, малки и средни предприятия, големи местни и международни компании и др. Кратък профил на банката може да изтеглите от тук.

Напомняме, че за всеки предварителен договор подписан в рамките на годината важат преференциална схема на плащане със само 10% първоначална вноска и 90% на Разрешение за ползване през декември 2014 г.

 

Само 10% на Предварителен договор

За всички договори подписани в рамките на 2013 година, имаме удоволствието да ви предложим изключително атрактивна схема на плащане.

- 10% на Предварителен договор

- 90% на Разрешение за ползване

Условията важат за всички свободни апартаменти в Manastirski L!VD apartments.